petak, 1. siječnja 2010.

Salata od poriluka

Ovo je jedna osvježavajuća salata koja može poslužiti kao prilog i kao glavno jelo. Otkad sam je otkrila u manjoj količini jedem francusku salatu.



Sastojci:
2 jaja
2 srednje velika krumpira
20 dag polutvrdog sira (podravac i sl.)
20 dag kuhane šunke ili slično
2 komada poriluka
2 žlice majoneze
2 žlice vrhnja
2 žlice jogurta
malo soli
malo papra

Priprema:
Poriluk nasjeckajte na kolutiće i kratko prokuhajte. Skuhajte jaja i krumpir pa ih onda narežite na kockice. Šunku i sir naribajte. Dodajte ostale sastojke i sve lijepo promiješajte. Naravno omjer sastojaka možete prilagoditi svom ukusu. Ja obično stavim više jogurta.

Nema komentara:

Objavi komentar

Lungić u slatkastom umaku s njokima

U moru različitih recepata, teško da ću nešto skuhati po planu. Uvijek napravim nešto po svome jer mi se čini kako postojeći recept treba do...