ponedjeljak, 25. siječnja 2010.

Tjestenina carbonara



Sastojci:
1 paketić tjestenine
1 mala glavica luka
15 dag špeka
10 dag polutvrdog sira
2 dl vrhnja za kuhanje
malo svježeg peršina
2 jaja



Priprema:
Luk nasjeckajte što sitnije i prepržite na malo ulja. Kad luk postane staklast (prozirno-žućkast), dodajte sitno nasjeckan špek. Kad špek postane staklast dodajte vrhnje i naribanog sira. Kuhajte dok se smjesa na zgusne. Dodajte nasjeckanog peršina.
Paralelno s pripremanjem umaka stavite kuhati tjesteninu.
Pred kraj tjesteninu procijedite i umiješajte u umak, dodajte jaja koja ste prethodno izmiješali pijenjačom i začinite. Kad smjesi dodajete jaja, smanjite temperaturu i još 1-2 minute miješajte i jelo je gotovo.

Uz ovo jelo volim poslužiti šopsku salatu.

Nema komentara:

Objavi komentar

Lungić u slatkastom umaku s njokima

U moru različitih recepata, teško da ću nešto skuhati po planu. Uvijek napravim nešto po svome jer mi se čini kako postojeći recept treba do...