srijeda, 6. siječnja 2010.

Bajadera

 Nije baš iz Kraša, ali nije ni loša. Ova bajadera iz domaće kuhinje brzo će planuti u društvu sladokusaca.



Sastojci:
Osnova:
1 dl vode
20 dag šećera
40 dag mljevenih keksa (petit beurre)
25 dag maslaca ili margarina
Tamna polovica
15 dag mljevenih oraha ili lješnjaka
10 dag čokolade
Svijetla polovica
15 dag mljevenih badema
Preljev
15 dag čokolade
1 dl mlijeka


Priprema:
Vodu, šećer, maslac - rastopiti na laganoj vatri. Kad je gotovo dodati mljevene kekse, dobro pomiješati i podijeliti na 2 dijela i ostaviti da se malo ohladi. Rastopiti čokoladu i sa mljevenim orasima (lješnjacima) umiješati u jednu polovicu smjese, a u drugu polovicu umiješati mljevene bademe.
Tamniju polovicu staviti u tepsiju i poravnati sa žlicom. Na nju stavimo svjetliju smjesu i isto tako poravnamo sa žlicom. Na kraju rastopiti čokoladu u mlijeku na laganoj vatri i kad se zgusne preliti na smjesi. Bajaderu ostaviti da se ohladiti i stegne i nakon par sati izrezati na kockice.

1 komentar:

  1. kako to misliš da će planuti u društvu sladokusaca? je li to u sklopu recepta? nakon što se izreže na kockice, politi benzinom i u društvu sladokusaca zapaliti?

    OdgovoriIzbriši

Lungić u slatkastom umaku s njokima

U moru različitih recepata, teško da ću nešto skuhati po planu. Uvijek napravim nešto po svome jer mi se čini kako postojeći recept treba do...