Svatko ima neku svoju verziju pileće juhice.Nakon raznih eksperimenata i tuđih recepata, skuhala sam juhu po svom ukusu.
5 l vode
5 l vode
½ pileta ili pilećih komada
2-3 mrkve
1/3 celerovog korijena (ako je okrugli i veći)
4-5 grančica peršunovog lista
1 luk
2 češnja češnjaka
6-7 komada papra u zrnu
2 lovorova lista
Sol
Vegeta
Vodu uliti u lonac i kad zakipi, staviti piletinu. Nakon 15
minuta u vodu dodamo celer, mrkvu, luk, češnjak, papar, 1-2 žlice soli. Od svega
što smo dodali, samo mrkva treba biti nasjeckana na ploškice. Ostavimo da se
kuha na srednje laganoj vatri i polupoklopljeno oko 45 minuta. Nakon toga
dodamo lovorov list i sitno nasjeckani peršun i vegetu. I dalje kuhamo
polupoklopljeno, na srednje laganoj vatri, minimalno 30 minuta. Kad je juha kuhana,
izvadimo celer, luk , češnjak i lovor i to bacimo. Meso izvadimo i možemo ga
poslužiti uz neki sos.
Ovako pripremljena juha može nam poslužiti nekoliko dana za
ručak. Svaki put odgrabimo onoliko juhe, koliko nam treba za taj dan i
zagrijemo i kad zakipi ukuhamo šaku ili dvije domaćih razanaca.
Nema komentara:
Objavi komentar