Smjesa:
1 luk srednje veličine
10 dag piletine
4 gljive
½ tikvice srednje veličine
1 rog paprika
10 cherry rajčica
Nasjeckani peršun
Mljevena paprika - Volim ljuto – jačina 3/5
Vegeta
Tijesto:
25 dag brašna
1 dcl vode
Sol
Priprema tijesta:
Staviti kuhati
posoljenu vodu. Zamijesiti tijesto od navedenih sastojaka. Ono mora biti srednje
tvrdoće. Razvaljati ga na 0,3 mm debljine i trgati komadiće i ubaciti u kipuću
vodu. Po potrebi lagano miješati i smanjiti temperaturu kuhanja. Kad je tijesto
kuhano, to je jest kad ispliva na površinu onda ga treba procijediti. Ne treba
ga zalijevati hladnom vodom jer ćemo ga pomiješati sa smjesom.
Priprema
smjese:
Na vrelo ulje
baciti narezan luk na kockice, a nakon toga narezanu piletinu na kockice. Lagano
miješati i dodati narezane gljive na listiće i narezane tikvice i papriku na
kockice. Polako miješati i dodavati začine. Po potrebi podlijevati s malo vode.
Kad je smjesa gotova onda na nju baciti procijeđeno tijesto i lagano miješati.
To mora bit finooooooooooo!
OdgovoriIzbriši