srijeda, 4. kolovoza 2010.

Pecivo sa svježim sirom


Svi mi volimo jesti peciva, a najbolje kad su topla i mekana. Još bi bolje bilo da nam ih netko ispeče u rano jutro i servira u krevet. No, dosta fantaziranja, ako hoćete jesti ova peciva - pecite ih sami.
Zgodan su dodatak jelu koji nazivamo Bečki doručak - pecivo namazano maslacem i marmeladom, kava s mlijekom i juice.

Smjesa:
1 svježi kvasac
4 žlice tople vode
1 žličica šećera
500 g svježeg sira
15 dl tople vode
1 žličica soli
500 g brašna

Premaz:
1 žumanjak
3 žlice jogurta

Kvasac, vodu i šećer stavite u posudu na neko toplo mjesto. Pokrijte krpom i pričekajte 15-20 minuta da se kvasac zapjeni. Za to vrijeme pomiješajte sir, vodu, sol i brašno. Na kraju i jednu i drugu smjesu izmiksajte ili mijesite rukama. Oblikovano tijesto pokrijte krpom i ostavite da se udvostruči, otprilike 1 sat, a po potrebi i dulje. Nakon toga ponovo promijesite tijesto i oblikujte 16 malih loptica. U nauljenu tepsiju posložite loptice i premažite žumanjkom i jogurtom i stavite peći u pećnicu koju ste zagrijali na 200°C. Peciva se peku oko 15-20 minuta.

Nema komentara:

Objavi komentar

Lungić u slatkastom umaku s njokima

U moru različitih recepata, teško da ću nešto skuhati po planu. Uvijek napravim nešto po svome jer mi se čini kako postojeći recept treba do...