Sastojci:
2 l mlijeka
10 g limunske kiseline
0,5 dl ulja
malo svježeg vlasca
malo soli
Priprema:
Mlijeko stavimo kuhati i maknemo s vatre prije nego uzavre. Ostavimo ga da se malo ohladi. U mlako mlijeko stavimo limunsku kiselinu, promiješamo i pričekamo 20 minuta. U cijedilo stavimo krpu ili gazu koju smo dva puta preklopili i izlijemo mlijeko i ostavimo da se cijedi 30 minuta. Sir koji smo dobili iz krpe prebacimo u posudu u koju stavimo ulje, nasjeckani vlasac i sol. Sve dobro izmiksamo i stavimo u hladnjak da malo odstoji.
malo svježeg vlasca
malo soli
Priprema:
Mlijeko stavimo kuhati i maknemo s vatre prije nego uzavre. Ostavimo ga da se malo ohladi. U mlako mlijeko stavimo limunsku kiselinu, promiješamo i pričekamo 20 minuta. U cijedilo stavimo krpu ili gazu koju smo dva puta preklopili i izlijemo mlijeko i ostavimo da se cijedi 30 minuta. Sir koji smo dobili iz krpe prebacimo u posudu u koju stavimo ulje, nasjeckani vlasac i sol. Sve dobro izmiksamo i stavimo u hladnjak da malo odstoji.
Odlična ideja - ja sam do sada sirne namaze uglavnom kupovala, a ovako je stvar bez suvišnih konzervansa. Lijep ti je redizajn bloga, super igleda!
OdgovoriIzbrišisvaka čast
OdgovoriIzbrišii ja bi to probala..:))
OdgovoriIzbriši