utorak, 16. studenoga 2010.

Popećci od tikvica

Tikvice u ovakvom izdanju su za prste oblizati. Popećke možete jesti kao grickalice, dok gledate film. Čak su i u hladnom izdanju bili ukusni.



Sastojci:
½ kg tikvica
4 jaja
75 g brašna
1 glavica luka
2 češnja češnjaka
papar
sol
vegeta

Operite i naribajte tikvice, posolite ih i ostavite da malo odstoje. Za to vrijeme nasjeckajte luk i češnjak i prepržite na malo ulja i ostavite da se ohladi. Smućkajte jaja, dodajte brašno, ocijeđene tikvice, ohlađen luk i češnjak. Smjesu još malo posolite i popaprite i dobro izmiješajte. Ona mora biti gušća od smjese za palačinke. Za to vrijeme u tavi zagrijte ulje i sa žlicom slažite popećke. Pecite ih na srednjoj temperaturi s jedne i druge strane. Pečene popećke slažite na papiranate ubruse da upiju višak masnoće.

Nema komentara:

Objavi komentar