nedjelja, 21. travnja 2013.

Pileća juha

Svatko ima neku svoju verziju pileće juhice.Nakon raznih eksperimenata i tuđih recepata, skuhala sam juhu po svom ukusu.

5 l vode
½ pileta ili pilećih komada
2-3 mrkve
1/3 celerovog korijena (ako je okrugli i veći)
4-5 grančica peršunovog lista
1 luk
2 češnja češnjaka
6-7 komada papra u zrnu
2 lovorova lista
Sol
Vegeta

Vodu uliti u lonac i kad zakipi, staviti piletinu. Nakon 15 minuta u vodu dodamo celer, mrkvu, luk, češnjak, papar, 1-2 žlice soli. Od svega što smo dodali, samo mrkva treba biti nasjeckana na ploškice. Ostavimo da se kuha na srednje laganoj vatri i polupoklopljeno oko 45 minuta. Nakon toga dodamo lovorov list i sitno nasjeckani peršun i vegetu. I dalje kuhamo polupoklopljeno, na srednje laganoj vatri, minimalno 30 minuta. Kad je juha kuhana, izvadimo celer, luk , češnjak i lovor i to bacimo. Meso izvadimo i možemo ga poslužiti uz neki sos.
Ovako pripremljena juha može nam poslužiti nekoliko dana za ručak. Svaki put odgrabimo onoliko juhe, koliko nam treba za taj dan i zagrijemo i kad zakipi ukuhamo šaku ili dvije domaćih razanaca.

Nema komentara:

Objavi komentar

Lungić u slatkastom umaku s njokima

U moru različitih recepata, teško da ću nešto skuhati po planu. Uvijek napravim nešto po svome jer mi se čini kako postojeći recept treba do...