nedjelja, 9. listopada 2011.

Zapečene mahune

Ovo jelo je vrlo jednostavno. U kipuću vodu stavite mahune. Prokuhajte ih 5-10 minuta i procijedite. Mahune, vrhnje, 2 žlice mrvica i začine dobro promiješajte i raširite po nauljenoj i širokoj tepsiji. Preko smjese pospite još malo mrvica. Pecite 15 minuta na 200°C. Ovako pripremljene mahune možete poslužiti i kako zaseban obrok i kao prilog nekom drugom jelu.

Sastojci: 

½ kg širokih mahuna
1 kiselo vrhnje
mrvice
sol
vegeta

Pripremam ih u tepsiji koja je dovoljno široka tako da mi visina smjese ne prelazi 2 cm kako bih dobila veću površinu zapečenih mahuna sa koricom. Isto tako više volim široke mahune, nekako mi bolje odgovaraju u ovoj kombinaciji. Dobar tek!

Nema komentara:

Objavi komentar

Lungić u slatkastom umaku s njokima

U moru različitih recepata, teško da ću nešto skuhati po planu. Uvijek napravim nešto po svome jer mi se čini kako postojeći recept treba do...