Evo jednog običnog i jeftinog jela. Sigurna sam da je svatko od vas bar jednom u životu probao sataraš. Možda ne ovu varijantu koju sam opisala u receptu. Nekako ne volim rižu miješanu s nečim jer uvijek postoji mogućnost da ona bude raskuhana i ljepljiva, pa je zato odvojeno od ostalih sastojaka pripremam i tek na kraju, prije samog početka jela, prelijem smjesu po njoj.
Sataraš |
Sastojci:
1 glavica luka
1 veća mrkva
3 zelene paprike
4 paradajza srednje veličine
peršin
paradajz sos
riža
1 par kranjskih kobasica
Luk nasjeckajte na sitno i prepržite na masnoći. Kad postane staklast dodajte mrkvu narezanu na kolutiće, nakon toga dodajte papriku narezani na kvadratiće. Kad sve malo omekša dodajte paradajz narezan na kockice. Kuhajte i miješajte sok sve zajedno dovoljno ne omekša i dodajte 1-2 dl paradajz sosa i 10 minuta prija kraja nasjeckan peršin.
Ovo jelo volim začiniti s malo mljevenog chillija i slatkog curryija. Pred kraj pripreme u posebnu posudu stavim kuhati rižu koju na kraju samo iscijedim i poslužim nezačinjenu. A za mesojedce prepečem kranjske kobasice.
1 veća mrkva
3 zelene paprike
4 paradajza srednje veličine
peršin
paradajz sos
riža
1 par kranjskih kobasica
Luk nasjeckajte na sitno i prepržite na masnoći. Kad postane staklast dodajte mrkvu narezanu na kolutiće, nakon toga dodajte papriku narezani na kvadratiće. Kad sve malo omekša dodajte paradajz narezan na kockice. Kuhajte i miješajte sok sve zajedno dovoljno ne omekša i dodajte 1-2 dl paradajz sosa i 10 minuta prija kraja nasjeckan peršin.
Ovo jelo volim začiniti s malo mljevenog chillija i slatkog curryija. Pred kraj pripreme u posebnu posudu stavim kuhati rižu koju na kraju samo iscijedim i poslužim nezačinjenu. A za mesojedce prepečem kranjske kobasice.
Nema komentara:
Objavi komentar