Nisam već par mjeseci pripremala punjene lignje. Inače ih pripremam na sljedeći način:
naribam polutvrdi sir, nasjeckam češnjak, peršun i krakove. Prije punjenja lignji, krakove sam nakratko prepržila i onda ih dodala u smjesu. Ne volim se gnjaviti sa sitnim lignjama, a one velike su mi prevelike. Najtaman su mi one dužine od 10-15 cm bez krakova. Nema puno posla. Nafilam ih i sa čačkalicama propiknem otvor da mi smjesa ne ispadne.
Zadnje dvije godine prakticiram da što više stvari trpam u rol, jer onda ne moram svakih par minuta kontrolirati jel' mi hrana izgorila. Dok su se lignje pekle u rolu, nasjeckala sam krumpir na kockice, prokuhala, procijedila i na kraju bacila na u tavu na maslinovo ulje i nasjeckan peršun.
Dok je sve bilo gotovo napravila sam tršćanski umak i prelila ga preko liganja. Inače obožavam peršun i češnjak, pa ga koristim u ogromnim količinama.
Pretplati se na:
Objavi komentare (Atom)
Lungić u slatkastom umaku s njokima
U moru različitih recepata, teško da ću nešto skuhati po planu. Uvijek napravim nešto po svome jer mi se čini kako postojeći recept treba do...
-
Ovo je jedna osvježavajuća salata koja može poslužiti kao prilog i kao glavno jelo. Otkad sam je otkrila u manjoj količini jedem francusku s...
-
Tko ima volje i ideja može uz malo truda staroj, raspadnutoj stolici osvježiti izgled. Što vam je potrebno od materijala i alata, ovisi o t...
Iako sam se prejela do krajnjih granica izdržljivosti, dobila sam novi apetit gledajući ove tvoje fotografije. Mmmmmmmmmmmm!
OdgovoriIzbrišiFotke su zamamne, i volim sve to papati, i kuhati, i...ALI, NIKAD više neću sama raditi lignje - jednom sam probala i skoro ostala bez lica (a da probam još koji put, možda zaradim besplatnu plastičnu operaciju pa kad dođem u školu - da me ne prepoznaju!! Što da Škare-Ožbolt bude bolja od mene!??)
OdgovoriIzbrišimimi